NATEČAJ ZA IZBOR NAJBOLJŠEGA NACIONALNEGA RAZISKOVALNEGA PRISPEVKA V LETU 2019

Spoštovani člani Združenja,

na zadnji skupščini EFORT-a je bil sprožen projekt priprave nacionalnih raziskovalnih prispevkov, ki se bodo naslednje leto na srečanju EFORT-u na Dunaju potegovali za naslov najboljšega. V ta namen ZO SZD razpisuje natečaj za izbor najboljšega ortopedskega raziskovalnega posterja v Sloveniji, ki bo postavljen ob bok najboljšim posterjem ostalih nacionalnih organizacij.

Pri pripravi posterja lahko sodelujejo člani ZO SZD ob pomoči zunanjih sodelavcev, zaželena je tudi udeležba specializantov. Poster naj bo oblikovan elektronsko (v .ppt) v skladu z navodili EFORT-a (v priponki) in naj bo poslan na elektronski naslov ZO SZD (zdruzenjeortopedov.szd@gmail.com) najkasneje do 1.11.2019. Posebej velja omeniti, da:

• pridejo v poštev samo raziskovalne študije,
  • v strokovnih revijah predhodno objavljeni projekti niso ustrezni,
  • naj bo besedilo v angleškem jeziku,
  • tabele, slike in diagrami niso dovoljeni,
  • mora struktura prispevka zadostiti predpisanim pogojem:
    • Title – do 250 znakov;
    • Keywords – do 7;
    • Abstract (Background, Objectives, Design and Methods, Results, Conclusion) – do 3600 znakov

Prispevki, ki ne bodo ustrezali navodilom, bodo žal zavrnjeni. Posterje bo ocenjevala posebna komisija, sestavljena iz predstavnikov različnih slovenskih ortopedskih oddelkov. Razglasitev najboljših posterjev bo potekala na naslednjem srečanju Združenja ortopedov, ki bo 29.11.2019 v prostorih tovarne Krka v Novem Mestu. Najboljši trije posterji v Sloveniji bodo finančno nagrajeni (500€, 300€, 200€). Za poster, ki bo prejel največ glasov, bodo avtorji nato izdelali še stenski poster in ga preko posebne aplikacije v decembru prijavili na srečanje EFORT-a.

V upanju, da bomo prejeli veliko število kvalitetnih in raznolikih raziskovalnih prispevkov iz različnih oddelkov po Sloveniji (po možnosti vsaj 1 prispevek iz oddelka), Vas vse lepo pozdravljamo in Vas vabimo na naslednje srečanje ZO SZD na razglasitev najboljših posterjev. Srečno!