Poročilo z EFORT fellowshipa na Irskem junija 2018

Poročilo o udeležbi na “EFORT travelling fellowship” na Irskem (junij 2018)

Avtor: Domen Stropnik

EFORT travelling fellowship je odličen način za vpogled v izobraževalni in zdravstveni sistem gostujoče države. V juniju 2018 sem tako preživel 1 teden na Irskem in Severnem Irskem.

Po pristanku v Dublinu smo se takoj odpravili na popotovanje do Belfasta, kjer nas je pričakal predsednik Irskega ortopedskega združenja, dr. David Beverland. Razkazal nam je svojo Hip Outcome enoto, ki jo je vzpostavil za boljše sledenje pacientov z vstavljeno kolensko ali kolčno endoprotezo. Glede na to, da je v svoji karieri opravil približno 15.000 artroplastik kolena in kolka je za sledenje tako enormnega števila pacientov potrebna tudi zelo dobra organiziranost vseh vpletenih. Po ogledu bolnišnice nam je dr. Beverland v svojih predavanjih razkril kar nekaj njegovih »trikov« povezanih z artroplastiko kolka.

Naslednji dan smo dobili vpogled v organiziranost travmatoloških klinik na Severnem Irskem. Potrebe so se v zadnjih letih nekoliko zmanjšale, vendar so osnove sistema bile vzpostavljene v sedemdesetih letih, v času pogostih bombnih napadov s strani IRA-e. Popoldan je bil nekoliko bolj lahkoten z ogledom Titanic muzeja. Vsem znana »nepotopljiva« ladja je bila namreč zgrajena v Belfastu. Zvečer je sledila sproščena večerja z ostalimi udeleženci fellowshipa in lokalnimi specializanti, na kateri smo si izmenjali podobnosti in razlike med zdravstvenimi sistemi v posameznih državah.

Tretji dan smo preživeli v Cappagh National Orthopaedic Hospital v Dublinu. V jutranjih urah smo si ogledali nekaj operacij in kliniko. Popoldan nam je dr. Gary O’Toole na zelo zanimiv in enostaven način predaval o osnovah kostnih tumorjev. Popoldan je spet bil rezerviran za družabne dogodke z obiskom ene izmed največjih pivovarn na svetu – svetovno znanim Guinnessom in obiskom tradicionalne irske večerje s plesom v restavraciji Johnie Fox’s.

Četrti dan smo se prestavili v majhno mestece Portaloise, ki je gostilo 3-dnevni letni kongres Irskega ortopedskega združenja. Prvi dan je bil namenjen specializantom, saj zraven predavanj potekajo tudi poskusni specialistični izpiti, med katerimi so uradni izpraševalci na voljo za vsa vprašanja in nejasnosti. Naslednja dva dneva sta namenjena vsem irskim/britanskim ortopedskim kirurgom z raznovrstnim strokovnim programom. V teh treh dnevih skupnega bivanja se je med vsemi udeleženci fellowshipa razvila marsikatera debata s katerimi smo si vsi razširili obzorja in dobili potrditev, da nikoli ne obstaja le ena resnica. Med nami so se spletla prava prijateljstva, ki bodo zagotovo trajala še mnoga leta.

Sam sem bil s potekom fellowshipa izjemno zadovoljen. Zraven na novo pridobljenih znanj sem s seboj v domovino prinesel še drugačen pogled na problematiko ortopedske kirurgije v Sloveniji, saj so problemi enotni praktično v vseh državah Evrope. Vsi skupaj smo preživeli čudovit teden, pridobili ogromno kontaktov in možnosti za mednarodno sodelovanje tudi v prihodnje, zato bi udeležbo na EFORT travelling fellowshipu toplo priporočal vsakemu specializantu.

This Post Has 50 Comments

 1. Pingback: Dark0de Market URL

 2. Pingback: Führerscheinfabrik bewertungen

 3. Pingback: 메리트카지노

 4. Pingback: white house market link

 5. Pingback: Auto Glass replacement Lead Generation

 6. Pingback: dell sunucu destek

 7. Pingback: starwood hotels

 8. Pingback: สโบเบ็ต

 9. Pingback: Supercritical CO2 Extraction Machine

 10. Pingback: sunucu teknik destek

 11. Pingback: Server Teknik Servis

 12. Pingback: microsoft exchange online plan 2

 13. Pingback: kurumsal sunucu yapılandırma

 14. Pingback: bilişim danışmanlık firmaları

 15. Pingback: como rastrear celular

 16. Pingback: exchange hosting fiyat

 17. Pingback: tag heuer replica

 18. Pingback: hp sunucu servis

 19. Pingback: microsoft exchange online plan 3

 20. Pingback: bulut depolama,bulut,yedekleme,ücretsiz bulut hizmeti,en iyi bulut şirketi,en iyi bulut firması,bulut depolama fiyatı,en ucuz bulut depolama,en iyi bulut depolama hangisi,en iyi bulut depolama,bulut arşivleme sistemi,online yedekleme,bulut yedekleme

 21. Pingback: microsoft exchange mail

 22. Pingback: sbo

 23. Pingback: replica mens shoes

 24. Pingback: Glocks Official Site

 25. Pingback: W88

 26. Pingback: w88vnbet

 27. Pingback: ดูบอล

 28. Pingback: nova

 29. Pingback: White House Market URL

 30. Pingback: 메이저토토사이트

 31. Pingback: fake rolex datejust

 32. Pingback: Digital Transformation Solutions

 33. Pingback: https://www.personalinjurylawyersandiego911.com

 34. Pingback: Sell Fresh Dumps Online

 35. Pingback: Bassetti kaufen

 36. Pingback: Regression Testing

 37. Pingback: paito warna

 38. Pingback: smith and wesson

 39. Pingback: qqslot

 40. Pingback: bí kíp giữ chồng

 41. Pingback: Engineering

 42. Pingback: nằm mơ thấy cãi nhau danh so ma

 43. Pingback: milad cc shop

 44. Pingback: diamond painting

 45. Pingback: 토토

 46. Pingback: mơ thấy bếp lửa cháy

 47. Pingback: nằm mơ thấy cháy rừng

 48. Pingback: sagame

 49. Pingback: nameservers squarespace

 50. Pingback: telegram forex signals

Comments are closed.