Zaključen izbor Nacionalnega raziskovalnega prispevka

Spoštovani,

do postavljenega roka 1.11. smo na ZO prejeli 6 raziskovalnih prispevkov, ki jih je ocenila 5-članska komisija iz različnih ortopedskih ustanov. Najbolje cenjeni prispevek bo predlagan za Nacionalni raziskovalni prispevek v okviru EFORT-ovega povabila.

Na tem mestu si lahko ogledate vsebino vseh prispevkov:

1. Szunyog
  2. Trojner
  3. Brumat
  4. Nabergoj
  5. Marjanovic
  6. Sirse

Za najboljši nacionalni raziskovalni projekt Združenja ortopedov SZD je bil izbran prispevek: “Brumat et al. Reducing learning period complications and increasing accuracy in periacetabular osteotomy. Surgical technique with navigated bone cuts and acetabular positioning.”

Drugo nagrado bo prejel prispevek “Nabergoj et al”, tretja nagrada pripada prispevku “Trojner et al”.

Vsem avtorjem, ki so poslali svoje prispevke, in vsem članom ocenjevalne komisije, ki so ovrednotili prispevke, se ob tej priložnosti zahvaljujemo.

Avtorji zmagovalnega prispevka bodo svoje delo predstavili na naslednjem srečanju ZO v Novem mestu 29.11.2019. Projekt se bo na naslednjem srečanju EFORT-a na Dunaju leta 2020 potegoval skupaj z izbranimi nacionalnimi projekti iz drugih držav za prestižno EFORT-ovo priznanje, pri čemer jim želimo veliko uspeha!