Razpis za prijavo interesa za strokovne odbore za medicinske pripomočke in in vitro diagnostične medicinske pripomočke

Evropska komisija objavlja

Leta 2017 so začeli veljati novi predpisi EU o medicinskih pripomočkih (Uredba (EU) 2017/745, v nadaljnjem besedilu: uredba o medicinskih pripomočkih) in in vitro diagnostičnih pripomočkih (Uredba (EU) 2017/746, v nadaljnjem besedilu: uredba o in vitro diagnostičnih pripomočkih). Obe uredbi, zlasti pa uredba o medicinskih pripomočkih, temeljita na strokovnem znanju svetovalcev, imenovanih v tako imenovane „strokovne odbore“. Komisija po posvetovanju s Koordinacijsko skupino za medicinske pripomočke imenuje strokovne odbore na ustreznih medicinskih in drugih področjih, pri katerih je po posvetovanju z navedeno skupino ugotovila potrebo po zagotovitvi usklajenega znanstvenega, tehničnega in/ali kliničnega svetovanja.

Strokovni odbori izvajajo širok nabor nalog: v okviru ugotavljanj skladnosti pripomočkov sodelujejo v postopkih obveznega posvetovanja s priglašenimi organi v zvezi z vrednotenjem kliničnih ocen nekaterih medicinskih pripomočkov z visoko stopnjo tveganja in oceno učinkovitosti nekaterih in vitro diagnostičnih medicinskih pripomočkov.

Za vse zainteresirane posameznike, ki bi želeli sodelovati v omenjeni komisiji, je besedilo celotnega razpisa dostopno tukaj.