Poročilo z EFORT fellowshipa na Irskem junija 2018

Poročilo o udeležbi na “EFORT travelling fellowship” na Irskem (junij 2018)

Avtor: Domen Stropnik

EFORT travelling fellowship je odličen način za vpogled v izobraževalni in zdravstveni sistem gostujoče države. V juniju 2018 sem tako preživel 1 teden na Irskem in Severnem Irskem.

Po pristanku v Dublinu smo se takoj odpravili na popotovanje do Belfasta, kjer nas je pričakal predsednik Irskega ortopedskega združenja, dr. David Beverland. Razkazal nam je svojo Hip Outcome enoto, ki jo je vzpostavil za boljše sledenje pacientov z vstavljeno kolensko ali kolčno endoprotezo. Glede na to, da je v svoji karieri opravil približno 15.000 artroplastik kolena in kolka je za sledenje tako enormnega števila pacientov potrebna tudi zelo dobra organiziranost vseh vpletenih. Po ogledu bolnišnice nam je dr. Beverland v svojih predavanjih razkril kar nekaj njegovih »trikov« povezanih z artroplastiko kolka.

Naslednji dan smo dobili vpogled v organiziranost travmatoloških klinik na Severnem Irskem. Potrebe so se v zadnjih letih nekoliko zmanjšale, vendar so osnove sistema bile vzpostavljene v sedemdesetih letih, v času pogostih bombnih napadov s strani IRA-e. Popoldan je bil nekoliko bolj lahkoten z ogledom Titanic muzeja. Vsem znana »nepotopljiva« ladja je bila namreč zgrajena v Belfastu. Zvečer je sledila sproščena večerja z ostalimi udeleženci fellowshipa in lokalnimi specializanti, na kateri smo si izmenjali podobnosti in razlike med zdravstvenimi sistemi v posameznih državah.

Tretji dan smo preživeli v Cappagh National Orthopaedic Hospital v Dublinu. V jutranjih urah smo si ogledali nekaj operacij in kliniko. Popoldan nam je dr. Gary O’Toole na zelo zanimiv in enostaven način predaval o osnovah kostnih tumorjev. Popoldan je spet bil rezerviran za družabne dogodke z obiskom ene izmed največjih pivovarn na svetu – svetovno znanim Guinnessom in obiskom tradicionalne irske večerje s plesom v restavraciji Johnie Fox’s.

Četrti dan smo se prestavili v majhno mestece Portaloise, ki je gostilo 3-dnevni letni kongres Irskega ortopedskega združenja. Prvi dan je bil namenjen specializantom, saj zraven predavanj potekajo tudi poskusni specialistični izpiti, med katerimi so uradni izpraševalci na voljo za vsa vprašanja in nejasnosti. Naslednja dva dneva sta namenjena vsem irskim/britanskim ortopedskim kirurgom z raznovrstnim strokovnim programom. V teh treh dnevih skupnega bivanja se je med vsemi udeleženci fellowshipa razvila marsikatera debata s katerimi smo si vsi razširili obzorja in dobili potrditev, da nikoli ne obstaja le ena resnica. Med nami so se spletla prava prijateljstva, ki bodo zagotovo trajala še mnoga leta.

Sam sem bil s potekom fellowshipa izjemno zadovoljen. Zraven na novo pridobljenih znanj sem s seboj v domovino prinesel še drugačen pogled na problematiko ortopedske kirurgije v Sloveniji, saj so problemi enotni praktično v vseh državah Evrope. Vsi skupaj smo preživeli čudovit teden, pridobili ogromno kontaktov in možnosti za mednarodno sodelovanje tudi v prihodnje, zato bi udeležbo na EFORT travelling fellowshipu toplo priporočal vsakemu specializantu.

This Post Has 50 Comments

  1. Pingback: Dark0de Market URL

  2. Pingback: Führerscheinfabrik bewertungen

  3. Pingback: 메리트카지노

  4. Pingback: white house market link

  5. Pingback: Auto Glass replacement Lead Generation

  6. Pingback: dell sunucu destek

  7. Pingback: starwood hotels

  8. Pingback: สโบเบ็ต

  9. Pingback: Supercritical CO2 Extraction Machine

  10. Pingback: sunucu teknik destek

  11. Pingback: Server Teknik Servis

  12. Pingback: microsoft exchange online plan 2

  13. Pingback: kurumsal sunucu yapılandırma

  14. Pingback: bilişim danışmanlık firmaları

  15. Pingback: como rastrear celular

  16. Pingback: exchange hosting fiyat

  17. Pingback: tag heuer replica

  18. Pingback: hp sunucu servis

  19. Pingback: microsoft exchange online plan 3

  20. Pingback: bulut depolama,bulut,yedekleme,ücretsiz bulut hizmeti,en iyi bulut şirketi,en iyi bulut firması,bulut depolama fiyatı,en ucuz bulut depolama,en iyi bulut depolama hangisi,en iyi bulut depolama,bulut arşivleme sistemi,online yedekleme,bulut yedekleme

  21. Pingback: microsoft exchange mail

  22. Pingback: sbo

  23. Pingback: replica mens shoes

  24. Pingback: Glocks Official Site

  25. Pingback: W88

  26. Pingback: w88vnbet

  27. Pingback: ดูบอล

  28. Pingback: nova

  29. Pingback: White House Market URL

  30. Pingback: 메이저토토사이트

  31. Pingback: fake rolex datejust

  32. Pingback: Digital Transformation Solutions

  33. Pingback: https://www.personalinjurylawyersandiego911.com

  34. Pingback: Sell Fresh Dumps Online

  35. Pingback: Bassetti kaufen

  36. Pingback: Regression Testing

  37. Pingback: paito warna

  38. Pingback: smith and wesson

  39. Pingback: qqslot

  40. Pingback: bí kíp giữ chồng

  41. Pingback: Engineering

  42. Pingback: nằm mơ thấy cãi nhau danh so ma

  43. Pingback: milad cc shop

  44. Pingback: diamond painting

  45. Pingback: 토토

  46. Pingback: mơ thấy bếp lửa cháy

  47. Pingback: nằm mơ thấy cháy rừng

  48. Pingback: sagame

  49. Pingback: nameservers squarespace

  50. Pingback: telegram forex signals

Comments are closed.